Kunskap är makt och det gäller även utbildning

Det finns otroligt många utbildningar man kan gå som både är på distans och på plats.

Det bästa sättet att veta vad det är man är ute efter är att kolla runt på olika sidor som har studier som intresserar dig. En gång i tiden fanns det en utbildning inom Photoshop som inte alls var bra upplagd. Den kostade dessutom massor av pengar och läraren visade bara en gång hur man skulle göra och sedan totalt nonchalerade eleverna. En av eleverna fastnade och kom ingen vart. Hon skulle photoshoppa en brud med brudbukett och det blev moment 22 av det hela. Inget i bilden utvecklades och hon fick heller ingen hjälp.

Denna lärare var totalt katastrof och det gjorde också att hela verksamheten fick sämre rykte. Man vill ju inte gå ännu en utbildning när en av lärarna var katastrof. Alltså innebär det att de inte ens ställer krav på pedagogiken. Det viktigaste när det kommer till utbildning är just att personen som ska vara lärare och undervisa måste ha fallenhet för att lära ut. Det kan jämföras med en duktig kock som saltar maten för mycket. Hur duktig än kocken är så har han totalt förstört hela maten med all salt och den personen vågar man aldrig mer anlita.

Sedan fanns det även en kvinnlig lärare på Uppsala universitet som undervisar i programmeringsspråket C++. Hon satte ihop massa koder som inte hade något samband och tyckte att hon lärde ut fantastiska saker. Det är som att jag ska lära ut engelska och skriva meningarna huller om buller för att eleverna ska se en hel mening med engelska ord som inte ens passar ihop på ett grammatisk sätt. Var hittar folk dessa lärare?

Det bästa sättet är kanske att studera på distans och göra allt i sin egen takt. Du kan tex gå en MS Project kurs för att lära dig mer för kunskap är makt glöm aldrig det. Allt du lär dig kommer du förr eller senare dra nytta av både på ditt jobb och medans du utbildar dig vidare. Man blir också mindre beroende av andra människor om man utbildar sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *