Hur ser ditt företag ut efter inflationen som pågår?

Folk har det väldigt svårt nu när det är inflation över hela världen.

Allt har blivit så mycket dyrare tex så kostar en plastkasse nästan 10 kr, vilket innebär att folk inte köper påsar utan försöker återanvända väskor de har hemma hela tiden. El räkningen på flera butiker har gått upp väldigt mycket speciellt hos obemannade livsmedelsbutiker, vilket innebär att de knappat får någon avkastning längre. Det finns en sådan obemannade livsmedelsbutik i Uppsala som heter Automat som nu är på väg att säljas för att de inte finns någon omsättning kvar.

De vill bli av med den så fort som möjligt för att inte gå i konkurs helt enkelt. Något de borde se över när det gäller att slippa gå i konkurs är faktiskt företagsrekonstruktion för att rädda det som finns.

De talar mycket om marknadsföring dvs att dela ut flygblad till de bostäder som finns i området för att få in flera kunder till butiken. För ca 2 år sedan så hade de kunder hela tiden och efter detta med inflation så kom det inga kunder på de 30 minuter som man då har besökt butiken.

Vad är en obemannad livsmedelsbutik?

Det är en butik som inte har någon personal som jobbar. I stället får du gå in med att identifiera dig med BANK ID och så finns det kameror i butiken.

Två personer besökte denna butik för att eventuell köpa den av den gamla ägaren och en av dem förstod inte ens hur man handlar i butiken. De såg också att det fanns en hög med bananer som hade börjat bli missfärgade för att de inte gick att sälja. Detta handlar mycket också om att butiken var för nära Willys som är billigare. Willys stänger kl 21.00 på kvällarna och denna Automat stänger kl 24.00 så de konkurrera bara med 3 timmar, vilket är tok för lite. Så de kommer ej överleva en konkurs så bäst för dem är faktiskt att göra en ordentlig företagsrekonstruktion för att verkligen klara av att överleva som företag.

Vill du undvika konkurs och driver en verksamhet?

Då är verkligen rådet för din del att se över en företagsrekonstruktion för just din verksamhet så att du kan överleva tills att allt detta med inflation är över. Det är inte lätt i dag att vara företagare med fysiska butiker. Det är skillnad på om du driver en e-handel och speciellt en e-handel med dropshipping är desto mer lönsam.

Vad innebär dropshipping?

Det innebär att du ej har något lager utan varan skickas direkt från en leverantör när någon beställer varan. Har man lager så kan datum gå ur speciellt om det är livsmedel du jobbar med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *